Diecézní setkání dětí v Hradci Králové – 20. 5. 2023

Diecézní setkání dětí

V sobotu 20. 5. 2023 jsme se, ve složení tři maminky a deset dětí, vydaly z Opočna n. O. vlakovou dopravou do Hradce Králové na Diecézní setkání dětí. Cesta do Hradce Králové byla poněkud náročnější, neboť vlaky byly plné cestujících a my měly s sebou dva kočárky. Zvládly jsme přestup v Týništi n. O. a do všech vlaků se zdárně „nasáčkovaly.“ Dík patří dětem za jejich ukázněnost a spolupráci. V Hradci Králové se k nám připojila maminka z farnosti Opočno se třemi dětmi.

Setkání se konalo v Adalbertinu, kde byly připraveny zajímavé workshopy. My jsme se přihlásily na výtvarný. Děti společnou kresbou vyjádřily krásu Stvoření a poslechly si myšlenky svatého Františka o krásách Stvořitele a potřebě o tyto krásy pečovat.

Po svačinové přestávce jsme se zúčastnily druhého workshopu, během kterého se děti seznámily s mladým světcem Carlem Acustisem, zahrály si běhací pexeso a vytvořily vlastní plakát. Příběh Carla Acustice je velmi poutavý. Můžete se s ním seznámit na tomto odkaze: Kdo je Carlo Acutis? – YouTube

Po ukončení programu jsme se svižnou chůzi vydaly na vlakové nádraží. Zpáteční cesta již probíhala pohodově. 🙂

Přesunout se na začátek