Tříkrálová sbírka 2020

Tříkrálová sbírka 2020

Nečekaný dárek dostala Tříkrálová sbírka ke svým 20. kulatinám v naší diecézi. Třem králům se podařilo dohromady vykoledovat přes 20,7 mil. Kč. Koledníci přinesli novoroční přání a poselství Vánoc do tisícovek domácností. Královské trojice rozdávaly radost také pacientům v nemocnici, seniorům v domovech a dětem v mateřských školkách. Děkujeme všem duchovním a věřícím za podporu a aktivní účast při koledování i doprovodných akcích ve Vašich farnostech.

Charity z darovaných peněz podpoří své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde byly vykoledovány. Část výtěžku sbírky bude věnována na humanitární pomoc do zahraničí.

Například na Hradecku a Pardubicku z výtěžku sbírky podpoří hospicovou péči, na Královédvorsku centrum Klubko pro pěstounské rodiny. Oblastní charita Červený Kostelec z vybraných peněz vymění stará okna v Domově sv. Josefa pro lidi s roztroušenou sklerózou v Žirči. Na Orlickoústecku a Chrudimsku z tříkrálových darů podpoří pečovatelskou službu, na Kutnohorsku dobrovolnické programy v nemocnicích a sociálních zařízeních. Oblastní charita

Nové Hrady z výnosu sbírky rozšíří Dům sv. Josefa v Chotovicích. Naše Charity věnují část výtěžku ještě na humanitární projekty v Indii, které realizuje Diecézní charita Hradec Králové – kvalifikační kurzy pro mladé lidi bez vyučení a dětské večerní vzdělávání v Bangalore a také na projekt Univerzita v Belgaum. Podrobné výsledky Tříkrálové sbírky uveřejníme v březnových Charitních listech v diecézním zpravodaji Adalbert. Více o letošním koledování a fotografie naleznete už v únorovém čísle, nebo na webu www.hk.caritas.cz, www.trikralovasbirka.cz a facebooku.

Děkuji všem, kteří se každý rok aktivně zapojují nebo přispívají do Tříkrálové sbírky a za těch dvacet let vytvořili jedinečnou tradici solidarity a dobročinnosti za účasti všech generací. Letošní ročník opět potvrzuje, že se lidé i po Vánocích, kdy k sobě máme blíž, dokáží podělit a věnovat svůj čas i energii ve prospěch strádajících a nemocných.

Za Diecézní katolickou charitu Hradec Králové Ing. Anna Maclová – ředitelka

>>Přehled výsledku ZDE<<

Přesunout se na začátek