Farní informace na 16. neděli v mezidobí – 21. 07. 2024.

Ohlášky pro farnost Dobruška, Přepychy a Solnice

1. Zveme vás na poutní mši svatou do Skuhrova 28. 7. v 11:30 u příležitosti svátku sv. Jakuba Staršího..

2. Farní pouť do Šaštína se uskuteční 31.8.2024. Slavnost blahořečení bude velkou událostí pro vincentskou rodinu, vincentinské farnosti, pro Slovensko, pro celou Církev. Autobus bude vyjíždět z Leichterovy ulice ve 3:00 hod. ráno směrem na Rychnov nad Kněžnou, aby poutníci pokojně dojeli s předstihem a zaujali vhodné místo. Doprovázet vás budou kněží z Dobrušky. Autobus pojede, i kdyby se nenaplnil. Kdybyste věděli o někom, že má zájem zúčastnit se poutě i z jiných farností, dejte nám vědět.

3. Tuto neděli 21. 7. je sbírka na elektroinstalaci a osvětlení v kostele Sv. Ducha. Celkové náklady jsou 291 757,48 Kč. Zatím se v sbírkách vybrala částka 29 110 Kč a osobní dárci darovali 163 000,49 Kč. Bohu známý dárce v tomto týdnu věnoval 30 tis Kč na tento úmysl. K dorovnání nám tedy ještě chybí částka 99 646,99 Kč. Děkujeme za vaši štědrost.

Lidé dnešní doby utíkají před zjevenou Pravdou, jejíž přijetí vidí jako „zotročení“, ale vůbec jim nevadí sloužit nejrůznějším módním „mýtům“ a pověrám. Poslušnost vůči autoritě chápou jako narušování osobní svobody, ale ochotně se podřizují nejrůznějším populárním lídrům. Odvolávají se na svobodu jednotlivce, ale když ji chtějí žít, hned hledají, s kým by se spřáhli. O co ve skutečnosti jde těmto lídrům? Komu prospívá jejich nadvláda?

Tuto otázku je nutné si položit, nechceme-li se dočkat chaosu, zmatků, zneužívání, vykořisťování a otrocké podřízenosti zvráceným choutkám nejrůznějších uchvatitelů moci. Pravou formou výkonu moci je – dnes stejně jako včera – služba. Kdo má zodpovědnost za druhé, může se považovat za věrohodného představeného pouze tehdy, je-li ochoten dát za své podřízené život a má-li s nimi soucit.

Vaši bratři v Kristu

Přesunout se na začátek